Ana içeriğe atla

Athena Gökhanın İkiz Kardeşi Kim - Gökhanın İkizi Hakan Özoğuz

Athena Gökhanın İkiz Kardeşi Kim - Gökhanın İkizi Kim Resimleri,gökhanın ikizi hakan resimleri kimdir,gökhanın ikiz kardeşinin ismi,athena gökhanın ikiz kardeşi kim ,athena gökhanın ikizi

Hakan Özoğuz, Athena grubunun gitaristi ve Gökhan Özoğuz'un ikiz kardeşi.

2004 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi For Real adlı şarkıyla temsil ettiler. Bu şarkı 195 puanla 4. oldu ve Türkiye Eurovision tarihinde en fazla puan alan şarkı oldu.
Gökhan Özoğuz ve Hakan Özoğuz (Athena) Yaş 34
1 Ekim 2010 13:09:49
Biri deli dolu, diğeri sakin. Gökhan Özoğuz ve Hakan Özoğuz; nam'ı diğer Athena... Biri deli dolu, diğeri sakin. Gökhan Özoğuz ve Hakan Özoğuz; nam’ı diğer Athena… Öyle iyi öğrenmişler ki birbirlerini dengelemeyi, tarifsiz bir bağ kurulmuş aralarında. Bu ay 34 yaşına basan ve doğum günlerini Vogue Türkiye’nin ekim sayısına verdikleri röportajla kutlayen Gökhan ile Hakan, fotoğrafçı Sedef Delen’e özel pozlar verdi, Berin Yavuzlar’a yeni albümleri “Pis”i, yaşadıkları aşkları, hayata bakışlarını ve değişimleri anlattı.






Tanrı sanki onları bilhassa ikiz yaratmış; sırf birbirlerini dengelesinler, bu hayatta hep beraber olsunlar diye. Ya da Tanrı, Hakan’ı Gökhan için göndermiş; sırf ona göz kulak olsun, yeri geldiğinde onunla delirsin, yeri geldiğinde de ayaklarının yere basmasını sağlasın diye…
Birbirinden çok farklı iki insan Gökhan Özoğuz ve Hakan Özoğuz. Benzemez ikizler. Biri kırmızı saçları, her yanını kaplayan milyon tane çili ve kıvılcım saçan patlak gözleriyle yerinde duramayan bir enerji topu. Diğeri hep ne istediğini bilir ve tereddüt etmezmiş gibi duran, sakin ve uyumlu bir nezaket timsali.
UYSALLIK BABADAN HEYECAN ANNEDEN
Bugünkü nev’i şahsına münhasır duruşlarının mimarı olarak dört yıl önce kaybettikleri babaları Ahmet Özoğuz’u görüyorlar. Gençliğinde müzisyen olup barlarda çalan Ahmet Bey, ilerleyen yıllarda Fenerbahçe’de bir eczane açmış, müzik sevgisini de çocuklarına aşılamış.
Yapı olarak eşinden çok farklıymış. “Dinginliği ve uysallığı ben ondan almışım büyük ihtimalle” diyor Hakan, “Gökhan’da gördüğünüz o heyecan da annemden”…
AMELE TOPLAR GİBİ BİZİ GÖTÜRÜRLERDİ
Müzik başta hobiymiş onlar için. 15 yaşında her genç gibi gitar çalmaya merak sarmışlar. Daha enstrüman çalmayı öğrenirken beste yapmayı amaçlıyorlarmış. Sonra da müzik tutkuya dönüşmüş. Diskurları, “Hayatımızı kazanmalıyız, mümkünse taviz vermeden!” olmuş.
“Kadıköy’de Atlantis diye bir stüdyo vardı. Düğün salonundan adamlar gelir, ‘müzisyen lazım’ derlerdi. Sokaktan amele toplar gibi bizi götürürlerdi.”
Düğün salonları, İstanbul ve Marmaris barları, ardından da albümler… Bir ıngilizce albüm çıkarıyorlar ama asıl patlamayı 1998′de “Skalonga” albümüyle yapıyorlar. Albümün çıkışını takip eden üçüncü hafta satış rakamları 100 bini buluyor.
Daha sonraki yükselişlerine hep beraber şahit oluyoruz; “12 Dev Adam” marşı, Eurovision ikinciliği derken kimse tutamıyor onları: “Bizim çok çok basit bir amacımız vardı; o da müzik yapıp tatmin olmak ve insanlardan bunun geri dönüşümünü almaktı. Bunu da başardık.”
Gruptan arkadaşlarının çıktığı, babalarının rahatsızlandığı, kendi deyişleriyle her şeyin bir anda koptuğu dönem, kırılma noktası oluyor ikisi için: “Grup demek, ekip demek. Biz de hep ekip olmak istedik ama ikiz olmamızdan ileri gelen bir engel var. Bir şekilde enerji ikimize dağılıyor çünkü şarkı sözlerini ve besteleri yapan biziz, grubu kuran biziz. Öyle olunca dışarıdan gelen arkadaşlar sıkıntı çekiyor.”
DÖRT YILLIK LONDRA ARASI
“Bizim için çok özel bir karakterdi” dedikleri babalarını kaybedince biraz buralardan uzaklaşmak, biraz okumak, biraz da müzik yapmak için soluğu Londra’da alıyorlar ve araya dört yıl giriyor.
2010 yazıyla birlikte yeniden hayatımıza giriyorlar, kariyerlerinin en iyi ve en cesur albümü “Pis”le… Bu dört yıl içerisinde anlayışları, müziğe bakışları değişiyor. Yaşanmışlıklar farklı bir şekilde etkiliyor onları. Bir kere yere göğe sığmaz Gökhan aşık oluyor, yüreğinin kapılarını galiba hiç olmadığı kadar çok açıyor ama sonunda ayrılık acısı yaşıyor.
EVRENİN SIRRI TASAVVUFTA SAKLI
Doğru kadın kimdir peki, ya da iyi sevgili? “Kimine süt şifa olur, kimine acı su. Tasavvufta da öyle” diyorlar. Tasavvufun hayatlarında önemli bir yeri var. Evrenin sırrının ve hayatın içindeki birçok perdeyi kaldıran anlayışların da orada saklı olduğuna inanıyorlar.
“Bir harfini dahi anlasanız çok başka yerlere varırsınız. Tasavvufa dair konuşmak bizim haddimiz değil” diyerek de bunun çok derin bir konu olduğunu hatırlatıyor Gökhan: “Tasavvuf konusunda konuşabilmek için bir şeyleri bilmek gerekiyor, bizim hiçbir şeyden haberimiz yok. Benim, çevremin ve aydın olarak söz edilen kesimin büyük çoğunluğunun da aydınlıktan haberi yok. Bu onları yermek için değil. Bilen söylemez, söyleyen bilmez derler. Ondan dolayı ‘bilmiyorum’ deyip köşene çekilmek çok daha mantıklı.”
BİZ HAYATI O KADAR CİDDİYE ALMAYIZ
İlk albümlerinden bu yana 17 yılda çok şey değişti onların hayatında. Çok fazla şey tecrübe etmişler ama kendi deyişleriyle bir yere ulaşmış değiller. Değişmeyen tek şey mütevazılıkları belki de ve anne-babalarının onlara öğrettikleri ya da öğrenmeleri için onlara açtıkları yol: “Annemizle babamız bizi hiç ellemediler. Yaptıklarımız da şarkılarımıza dökülüyor. şu albümlerde hepsinin özeti var. Ayrıca bakmayın biz hayatı o kadar ciddiye almayız, ama bir o kadar da ciddiye almak gerektiğini biliriz.”
NE ZAMAN BÜYÜDÜK ANLAYAMADIK
“Büyümek nasıl bir şey?” diye sorulunca “Orayı daha anlayamadık” diyor Gökhan: “Büyüyebildik mi, büyüyor muyuz… Büyüyoruz herhalde tabii de çok enteresan. Bu ay 34 olacağız ve şaka gibi. Nasıl geçti, ne yaptık, ne ettik hiç hatırlamıyoruz, çok da takmıyoruz zaten. Sadece şaşırıyoruz. Ne ara oldu, onu anlamadık.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Utandığımızda Yüzümüzle Beraber Hangi Organımız Kızarır

Utandığımızda Yüzümüzle Beraber Hangi Organımız Kızarır,utanınca hangi organımız kızarır,utanınca kızaran organımız hangi   Bilim adamlarının Yaptığı Araştırmadaki Gözlemlere Göre Utandığımızda Yüzümüzle Beraber Hangi Organımız Belirgin Olarak Kızarır Bilim adamlarının Yaptığı Araştırmadaki Gözlemlere Göre Utandığımızda Yüzümüzle Beraber Hangi Organımız Belirgin Olarak Kızarır Mide Akciğer Böbrek Beyin Cevap:Mide 

19 Aralık 2013 Atv Kızlar ve Anneleri İzle - Kızlar ve Anneleri İzle 19.12.2013

19 Aralık 2013 Atv Kızlar ve Anneleri İzle,Kızlar ve Anneleri son bölüm izle ,Kızlar ve Anneleri tek parça full izle yeniden tekrarı izle 19.12.2013,Kızlar ve Anneleri tek parça full izle 19.12.2013 KIZLAR VE ANNELERİ SİZ DE, BİZ BİRBİRİMİZİN GÖZÜNDEN ANLARIZ, ÇOK HAMARATIZ, ELİMİZDEN HER İŞ GELİR DİYORSANIZ BU YARIŞMA TAM SİZE GÖRE! " KIZLAR VE ANNELERİ " programında; anneler ve kızlar farklı etap ve oyunlarla rakiplerine karşı mücadele ederken, hem eğlenecek hem de sürpriz ödüllerin sahibi olacak. Yarışmada anne-kız ilişkileri, birbirlerini ne kadar iyi tanıdıkları çeşitli soru ve oyunlarla irdelenirken aynı zamanda aralarındaki dayanışmanın ne kadar güçlü olduğunu izleyenlerle paylaşacak. Sunuculuğunu sempatik oyuncu Ümit İbrahim Kantarcılar'ın yaptığı " KIZLAR VE ANNELERİ " hafta içi her gün atv'de! Sunuculuğunu sempatik oyuncu Ümit Kantarcıların yapacağı Kızla

Seri Katil Tan mı - Piyano Hocası Tan Seri Katil mi ?

Seri Katil Tan Mı - Piyano Hocası Tan Seri Katil Mi,mirayı bekleyen süpriz ne ,tan katilmi,cinayetleri işleyen katil tan mı ,tan miraya bişey yapacakmı Tan Mira'ya Ne Yapacak - Piyano Hocası Tan Miraya Hazırladığı Tuzak Oyun Ne,piyano hocası tanın miraya hazırladığı oyun ne ne yapacak bişey yapacak mı,mirayı tandan kim kurtaracak ,mirayı kim kurtaracak bişey olacak mı Tan Miraya yakın olmak için mi bir hikaye uydurdu acaba ,tanın sevgilisi varmı gerçekten miraya bişey yapacak mı reklamlardan sonra Tan'ın Sevgilisi Kim ,medcezir piyano hocası tanın sevgilisi kim hikayesi Yaman babasından gelen mektubun peşine düşüyor! Yaman Selim’le birlikte, babasından gelen mektubun peşine düşer. İlk adresi annesi olur. Ancak Yaman’ın cevabını aradığı sorular, Nevin’in cevaplayamayacağı kadar karanlıktır. Oğlunu geçmişlerinden uzak tutmaya çalışır. Yaman ise kendisinden saklanan sırrın peşini bırakmaz ve her adımda babasının bilmediği bir yüzüyl